Legume la cuptor, cu oţet balsamic şi muştar

Legume radacinoase la cuptor, cu otet balsamic si mustar jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă pentru o garnitură delicioasă ce poate acompania preparatele din carne. Dacă îţi plac legumele şi rădăcinoasele, încearcă acest preparat simplu şi sănătos, dar şi foarte savuros. Garnitura de legume este îmbogăţită cu puţin oţet balsamic şi muştar Dijon.

Ingrediente (4-6 porţii)

450 g cartofi dulci (sau cartofi albi), tăiaţi cubuleţe 450 g morcovi baby 1 ceapă roşie mare, tăiată 1 lingură ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 2 linguri miere 1 lingură muştar (Dijon sau alt tip de muştar) 1/4 linguriţă sare

Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare.

Într-un bol mare, baţi cu un tel uleiul, oţetul balsamic, mierea, muştarul Dijon şi sarea. Amesteci acest sos cu legumele tăiate în bucăţi mari şi le aranjezi pe o tavă de copt precum cea în care faci fursecuri.

Dai legumele rădăcinoase la cuptorul bine încins, timp de 40-50 de minute. Le serveşti imediat.

Pont: O altă legumă delicioasă pe care o poţi include în această reţetă este dovleacul. Acesta poate fi copt laolaltă cu cartofii, ceapa şi morcovii.

Sursa: thecreativebite.com.