Pizza cu blat de conopidă

Pizza cu blat de conopidă jpg

Blatul de pizza din conopidă este o alternativă sănătoasă la blatul tradițional de pizza din făină, fiind mai sărac în carbohidrați și mai bogat în nutrienți.

Ingrediente

Pentru blat:

1 conopidă medie

2 ouă

200 g mozzarella rasă

sare

piper

Pentru topping:

2-3 linguri sos de roșii

sare

200 g ciuperci

4 căței de usturoi, tăiați fin

Mod de preparare

Rupi buchețelele de conopidă, le speli bine sub jet de apă, apoi le fierbi la aburi până când furculița intră cu ușurință în ele. Oprești focul, dai deoparte și le pui pe un platou, la răcit.

Zdrobești conopida cu furculița și o combini cu mozzarella, cu ouăle, cu sare și cu piper, după gust, apoi întinzi blatul cu sucitorul sau cu o spatulă. Trebuie să aibă cam 1,5 centimetri grosime și îl așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Îl dai 10 minute la cuptor și îl scoți.

Între timp, speli ciupercile și le tai. Încingi uleiul într-o tigaie, pui usturoiul, amesteci, presari sare și piper, după gust și răstorni ciupercile. Le ții până scade zeama lăsată de ele. Le lași la răcorit.

Întinzi peste blatul de pizza sosul de roșii, pui ciupercile, presari cașcavalul ras și dai tava la cuptor, pentru alte cinci-șase minute sau până când se topește cașcavalul.