Pizza cu roşii

Goat's cheese,cherry tomato and basil pizza jpeg

Legumele sunt mereu salvarea meniurilor noastre „de criză“. Cu puţină fantezie, mult gust şi inventivitate, din legume poţi prepara adevărate regaluri culinare.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii

Ingrediente

Pentru blat

600 g făină

3 ouă

500 ml apă minerală

1 plic de drojdie uscată

1 praf de piper

sare

Pentru topping

250 g brânză de oi (mai puţin sărată)

20 roşii cherry

frunze de busuioc

2 linguri de mărar verde

2 fire de ceapă verde

2 linguri smântână

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi ouăle, adaugi treptat şi intercalat făina şi apa minerală, apoi restul ingredientelor, până obţii o compoziţie de consistenţa celei de pandişpan. Laşi aluatul 20 de minute la dospit.

Între timp, pregăteşti ingredientele pentru topping. Tai ceapa rondele subţiri, razi sau zdrobeşti cu furculiţa brânza, tai roşiile în felii, toci frunzele de busuioc şi mărarul verde.

Împarţi aluatul în două şi îl torni în două tăvi rotunde de pizza, unse generos cu ulei şi tapetate cu făină. Introduci blaturile în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute.

Scoţi blaturile din cuptor, le ungi cu smântână, apoi aşezi deasupra ingredientele pregătite pentru topping. Le introduci din nou la cuptor pentru circa 15 minute şi le serveşti calde, presărate cu mărar şi frunze de busuioc proaspăt tocate.