Salată de conopidă cu maioneză de post

salata conopida jpeg

În loc de salata orientală cu cartofi, care îngraşă, încearcă o reţetă dietetică şi sănătoasă cu conopidă, ca antreu în zilele de post sau ca garnitură.

De ce ai nevoie ca să faci salată de conopidă cu maioneză de post:

1 conopidă mare

sare

1 morcov fiert

1 cartof fiert

2 linguri cu oţet

1 ceşcuţă ulei

muştar

pătrunjel tocat

Cum faci salată de conopidă cu maioneză de post:

Desfaci conopida bucheţele, le speli, le pui la fiert în apă care clocoteşte cu o lingură de sare şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute, apoi le scoţi, le scurgi şi le pui într-un castron sau platou. Din morcovul fiert dat pe răzătoare, cartoful fiert bine terciuit, muştar şi ulei faci o maioneză de post, pe care o subţiezi cu oţet, o omogenizezi şi o torni peste conopidă. Amesteci uşor de jos în sus şi o decorezi cu frunze de pătrunjel tocat fin. Laşi la rece 2 ore şi serveşti cu felii subţiri de pâine prăjită.

Varianta de dulce se face cu maioneză din ouă, muştar şi subţiată cu lapte bătut sau iaurt de băut pentru a putea fi turnată uşor şi a putea fi încorporată cât mai bine.

Sursa foto: http://allrecipes.com