Salată de sfeclă cu mandarine şi mentă

salata sfecla mandarine menta jpeg

Dacă nu îţi place sfecla fiartă, pe viitor, încearcă să o mănânci crudă, deoarece este posibil să te răzgândeşti în privinţa acestei legume. Secretul este să tai sfecla cât mai fin cu putinţă şi să o laşi să se marineze un timp. Apoi o poţi consuma cu câteva felii de mandarine şi frunze proaspete de mentă. Vei obţine un preparat nu doar delicios, ci şi aspectuos.

Ingrediente

2-3 mandarine 1-2 linguri lei de măsline 2 linguri de oţet din vin roşu 2 sfecle roşii medii, curăţate frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Dacă ai cumpărat mandarine la conservă, în suc propriu, păstrezi 2 linguri de suc. Dacă ai mandarine proaspete, storci puţin suc de la ele, pentru că vei avea nevoie de el mai târziu.

Tai sfecla roşie în felii cât mai subţiri. Fie o dai prin răzătoarea simplă, fie alegi o răzătoare spiralată. Cureţi sfecla de coajă şi tai zonele cu defecte. Într-un bol, separat, storci sucul de mandarine, îl combini cu uleiul de măsline şi cu oţetul din vin roşu. Amesteci acest dressing cu sfecla rasă şi laşi să se îmbibe 15 minute. Împarţi salata de sfeclă în 2 farfurii, decorezi cu mandarine şi cu frunze de mentă.

Sursa: skinny taste