Spanac cu iaurt şi stafide – Reţeta lui Jamie Oliver

Această garnitură simplă şi rapidă este un adevărat deliciu culinar. În această reţetă se recomandă să foloseşti spanacul congelat, deoarece este mai rapid de preparat, dar poţi să îl înlocuieşti cu spanac verde, tăiat fin, dacă doreşti. Încearcă şi tu o reţetă recomandată de Jamie Oliver şi vei vedea că mâncarea va fi gata în doar 15 minute.
Spanac cu iaurt şi stafide – Ingrediente
300 g spanac congelat (sau 800 g spanac proaspăt) 1 căţel de usturoi 500 g iaurt grecesc ulei de floarea-soarelui 40 g stafide ulei de măsline, pentru servire ¾ linguriţă sare piper negru măcinat
Mod de preparare
Pui spanacul într-o cratiţă, cu câteva linguri de apă, şi îl fierbi a foc mediu câteva minute sau până se decongelează (dacă foloseşti varianta congelată) şi este făcut. Îl iei de pe foc şi îl laşi să se răcească.
Cureţi şi zdrobeşti usturoiul şi îl amesteci cu iaurtul, adaugi sare şi o cantitate generoasă de piper negru măcinat. Încorporezi în iaurt spanacul care s-a răcit între timp.
Încingi 1 lingură de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie şi prăjeşti stafidele 1-2 minute sau până când încep să se umfle.
Presari stafidele peste spanac şi stropeşti preparatul cu un pic de ulei de măsline extravirgin, chiar înainte să-l serveşti.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com