Supă-cremă de dovleac cu migdale
Când vrei să mai aduci ceva nou în meniu, iată o reţetă de supă de post, cu dovleac.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă-cremă de dovleac cu migdale:
2 linguri de ulei
3 frunze de salvie
225 g ceapă tocată
3/4 cană (180 g) migdale nesărate, prăjite, sparte în jumătăţi
1 lingură făină
3 căni (720 - 750 ml) supă de legume
420 g piure de dovleac
sare
piper sau boia
2 linguri ceapă verde tocată
Cum găteşti supă-cremă de dovleac cu migdale:
Într-o tigaie mare pui uleiul, salvia şi ceapa la foc mediu-mare. Căleşti 7 - 8 minute sau până când ceapa s-a rumenit uşor, amestecând ocazional. Zdrobeşti uşor 1/4 cană migdale, dai deoparte. Cu telul amesteci făina şi 1/4 cană supă. Adaugi restul de 1/2 cană de migdale, amestecul de făină, restul de supă, dovleacul, sare şi piper sau boia peste amestecul de ceapă şi laşi să fiarbă. Redu focul la mediu-mic şi mai fierbe 5 minute, amestecând ocazional pentru ca amestecul de dovleac să nu se prindă pe fundul tigăii. Pui amestecul de dovleac într-un blender; scoţi piesa centrală din capacul blenderului (pentru a permite aburului să iasă). Pui capacul blenderului. Blenduieşti până devine cremă, apoi îl readuci în supă. Presari cu 1/4 cană migdale păstrate şi cu ceapă verde tocată mărunt.
Sursa: http://www.cookinglight.com