Tartă de vară cu roşii

tarta cu rosii jpeg

Această tartă apetisantă este nu doar încântătoare, ci şi rapid de preparat. În doar 1 oră, mâncarea este gata, iar dificultatea reţetei este una mică.

Ingrediente

350 g roşii coapte (atât mari, cât şi cherry), feliate sare de mare piper negru măcinat 2 ouă 400 ml smântână pentru gătit 150 g brânză cheddar, rasă 40 g unt, topit 200 g aluat filo (poţi folosi şi aluat foitaj) 1 legătură mică de oregano sau maghiran ulei

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 °C. Pui roşiile feliate într-o sită şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Laşi sita deasupra unui bol sau în chiuvetă, în timp ce te ocupi de restul tartei.

Pentru umplutură, baţi ouăle într-un bol, apoi adaugi smântâna, brânza rasă şi un praf de sare şi unul de piper. Amesteci toate ingredientele până la omogenizare şi le dai deoparte.

Iei o tavă mare de tartă (cu diametrul de 25 cm) sau una dreptunghiulară şi o ungi cu puţin unt topit. Acoperi tava cu un strat de aluat filo, iar foile trebuie să se întrepătrundă, ca să nu rămână zone neacoperite. Ungi stratul de la bază cu mai mult unt şi repeţi de 4-5 ori, până când ai o bază solidă pentru umplutură.

Torni compoziţia de smântână şi ouă peste baza de aluat filo şi o nivelezi. Aşezi roşiile peste ea, după preferinţă, apoi condimentezi din nou cu sare şi piper.

Alegi frunzele de oregano sau maghiran şi le amesteci cu puţin ulei de măsline, cât să le acopere. Le aşezi peste tartă, apoi pui tava pe grătarul de jos, în cuptorul încins, şi o laşi 40-45 de minute, până se rumeneşte. Laşi tarta câteva minute să se răcească şi o serveşti cu o salată verde simplă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com