Arome delicioase, calorii putine!

minitarta cu cioco jpg

Alternativa deserturilor fără zahăr nu înseamnă să renunțați la gustul dulce, ci să-l savurați într-un mod mai sănătos și mai echilibrat.

Minitarte cu ciocolată și alune

Ingrediente

Pentru aluat:

2 linguri apă rece

1 praf de sare

1 gălbenuș

250 g făină

125 g unt rece

Pentru cremă:

100 g ciocolată fără zahăr

3 gălbenușuri100 ml frișcă lichidă

2 linguri îndulcitor alune, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu degetele până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Strângi aluatul într-o bilă pe care o dai la rece, în folie, o oră. Împarți aluatul în 6 bile mici, le întinzi și le așezi în formele de tartă tapetate. Le înțepi din loc în loc, le coci până se rumenesc, apoi le lași la răcit.

Pentru cremă, topești la bain-marie ciocolata în frișcă, amestecând continuu, apoi o dai la frigider să se răcească bine. Separat, bați gălbenușurile cu îndulcitorul, le așezi la bain-marie, amestecând continuu până se îngroașă. Le dai la răcit, apoi le încorporezi în crema de ciocolată.

Umpli tartele cu crema de ciocolată și le decorezi cu alune prăjite și zdrobite.

Clătite în sos de portocală

clatite cu sos de portocala jpg

Ingrediente

1 ou

2-3 linguri ulei

50 ml apă minerală sau bere

1 praf de sare

250 g făină

1 linguriță coajă de portocală rasă

ulei, pentru copt

Pentru sos:

sucul de la 2 portocale

1 lingură îndulcitor

1 lingură unt

Mod de preparare

Bați oul cu sarea, amesteci apa sau berea cu uleiul, încorporezi în ploaie făină atât cât să obții un aluat mai lichid. Presari coaja de portocală și omogenizezi.

Ții aluatul la frigider 30 de minute, apoi coci clătitele în tigaia unsă cu ulei și le lași deoparte.

Pentru sos, pui îndulcitorul pe foc într-o cratiță nonaderentă, încorporezi untul și torni sucul de portocale. Amesteci și ții pe foc până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.

Împăturești clătitele în patru și le acoperi cu sosul de portocale înainte de servire.