Arome delicioase, calorii putine!
Alternativa deserturilor fără zahăr nu înseamnă să renunțați la gustul dulce, ci să-l savurați într-un mod mai sănătos și mai echilibrat.
Minitarte cu ciocolată și alune
Ingrediente
Pentru aluat:
2 linguri apă rece
1 praf de sare
1 gălbenuș
250 g făină
125 g unt rece
Pentru cremă:
100 g ciocolată fără zahăr
3 gălbenușuri100 ml frișcă lichidă
2 linguri îndulcitor alune, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu degetele până când obții o compoziție sfărâmicioasă. Strângi aluatul într-o bilă pe care o dai la rece, în folie, o oră. Împarți aluatul în 6 bile mici, le întinzi și le așezi în formele de tartă tapetate. Le înțepi din loc în loc, le coci până se rumenesc, apoi le lași la răcit.
Pentru cremă, topești la bain-marie ciocolata în frișcă, amestecând continuu, apoi o dai la frigider să se răcească bine. Separat, bați gălbenușurile cu îndulcitorul, le așezi la bain-marie, amestecând continuu până se îngroașă. Le dai la răcit, apoi le încorporezi în crema de ciocolată.
Umpli tartele cu crema de ciocolată și le decorezi cu alune prăjite și zdrobite.
Clătite în sos de portocală
Ingrediente
1 ou
2-3 linguri ulei
50 ml apă minerală sau bere
1 praf de sare
250 g făină
1 linguriță coajă de portocală rasă
ulei, pentru copt
Pentru sos:
sucul de la 2 portocale
1 lingură îndulcitor
1 lingură unt
Mod de preparare
Bați oul cu sarea, amesteci apa sau berea cu uleiul, încorporezi în ploaie făină atât cât să obții un aluat mai lichid. Presari coaja de portocală și omogenizezi.
Ții aluatul la frigider 30 de minute, apoi coci clătitele în tigaia unsă cu ulei și le lași deoparte.
Pentru sos, pui îndulcitorul pe foc într-o cratiță nonaderentă, încorporezi untul și torni sucul de portocale. Amesteci și ții pe foc până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.
Împăturești clătitele în patru și le acoperi cu sosul de portocale înainte de servire.