Clătite umplute cu brânză
Perfecte pentru micul dejun sau ca şi gustare între mese, clătitele umplute cu brânză sunt foarte uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru clătite
3 ouă 250 ml lapte 100 g făină 2 linguri unt, topit ½ linguriţă sare unt sau ulei
Pentru umplutură
450 g brânză, mărunţită
2 ouă
50 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
½ linguriţă sare
Mod de preparare – Clătite umplute cu brânză
Într-un bol, mixezi ouăle cu laptele, untul topit, făina şi sarea. Ungi o tigaie cu puţin unt sau ulei. Torni câteva linguri de aluat până acoperi toată suprafaţa tigăii. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Le scoţi pe o hârtie de copt.
Mixezi brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Ungi fiecare clătită cu câte 2 linguri din acest amestec, apoi le rulelzi cu grijă. Le mai rumeneşti încă 1-2 minute pe fiecare parte în tigaie. Serveşti cât sunt calde.
Sursa http://12tomatoes.com