Cremă de dovlecei (gastrită)

Alimentaţia e foarte importantă atunci când gastrita dă târcoale. Preparatele nu trebuie să fie prea condimentate şi ai senzaţia că nu e bun nimic. Această cremă de dovlecei este o reţetă perfectă pentru cei care suferă de gastrită.
Ingrediente pentru cremă de dovlecei
250 g dovlecei 10 g făină 100 ml lapte 25 g smântână un vârf de cuţit de sare 2 rămurele de mărar ½ l apă 50 g nuci
Mod de preparare pentru cremă de dovlecei
Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama. Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert. Pasezi dovleceii foarte fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote.
Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti crema de dovlecei călduţă, nu fierbinte!
Tartă cu mere, săracă în potasiu
Tartă cu mere, săracă în potasiu
Tartă cu dovleac şi ciocolată albă
Tartă cu dovleac şi ciocolată albă