Mâncărică picantă de legume (colesterol)

mancarica picanta de legume jpeg

Pentru cei care au colesterolul mărit, această mâncare este binevenită

Ingrediente (2 porţii)

500 g fasole verde (păstăi) 4 dovlecei mici 1 ceapă 1 morcov 4 roşii sare piper pudră de ardei iute 4-5 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar mentă proaspătă 2 foi de dafin

Mod de preparare

Speli păstăile de fasole, le cureţi şi le tai în două sau în trei, în funcţie de cât de mari sunt. Speli dovleceii şi îi tai cuburi. Toci ceapa julien, iar morcovul îl dai prin răzătoare.

Torni într-o cratiţă uleiul şi pui la călit ceapa şi usturoiul mărunţit, amesteci şi adaugi morcovul. Pui piper şi pudră de ardei iute, după gust, şi laşi puţin la călit. Adaugi dovleceii, foile de dafin şi păstăile, torni puţină apă fierbinte şi laşi la fiert. Când sunt aproape gata, adaugi roşiile tocate cubuleţe şi laşi la fiert ca să scadă sosul. La final, potriveşti de sare şi piper dacă este cazul şi opreşti focul. Mâncărica este foarte bună cu mărar tocat, presărat din abundenţă, dar dacă vrei să încerci gusturi noi poţi pune mentă proaspătă.