Orez cu spanac la cuptor (osteoporoză)

Dacă vrei să ai oase sănătoase, trebuie să incluzi mai des în reţetele tale ingrediente bogate în calciu şi vitamina D. Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi a fost special concepută de specialişti în nutriţie pentru a te ajuta să consolidezi şi să îţi menţii sănătos sistemul osos. Calciul este important pentru oase, iar vitamina D creşte absorbţia acestuia.
Orez cu spanac la cuptor – Ingrediente
ulei vegetal, pentru uns tava 340 g spanac congelat (dezgheţat în prealabil) 475 g orez brun, fiert 2 linguri ulei de măsline 240 ml albuşuri 65 g brânză mozzarella dată prin răzătoare 240 ml lapte cu un conţinut redus de grăsime ½ ceapă potrivită, tocată ¼ linguriţă oregano ¼ linguriţă cimbru uscat ¼ linguriţă rozmarin uscat ½ lingură sos Worcestershire
Orez cu spanac la cuptor – Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă de copt suficient de încăpătoare cu puţin ulei vegetal. Aşezi spanacul decongelat într-o strecurătoare şi îl apeşi pentru a elimina excesul de apă. Pui spanacul scurs într-un bol mare şi adaugi restul ingredientelor, mai puţin brânza. Amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia în tava de copt, presari mozzarela peste ea şi o dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Sursa: www.iofbonehealth.org. Foto: www.kalynskitchen.com
Somon cu legume în folie de aluminiu (sistemul osos)
Somon cu legume în folie de aluminiu (sistemul osos)