Prăjitură cu căpşuni (pentru sănătatea gravidei)

Căpşunile româneşti sunt pe ultimii metri cum s-ar zice, anula acesta, aşa că iată încă o idee de desert. Bun în special pentru femeile gravide!
Ai nevoie de
Pentru blat 250 g biscuiţi 50 g unt
200 g piure de căpşuni
150 g brânză de vaci
6 linguri zahăr
2 ouă
500 g căpşuni
frunze mentă
Mod de preparare
Topeşti untul la foc mic, adaugi biscuiţii sfărâmaţi, amesteci rapid, apoi dai vasul deoparte. Întinzi blatul într-o formă de tort cu fund detaşabil. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o cremă. Separat, baţi spumă tare albuşurile, le amesteci cu piureul de căpşuni, apoi ambele creme le încorporezi în brânza de vaci bine scursă. Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi dai la frigider minimum patru ore. O serveşti ornată cu felii de căpşuni şi cu frunze de mentă.