Prăjitură cu iaurt (imunitate)

prajitura cu iaurt jpeg

Printre alimentele care ajută la menţinerea unei imunităţi de fier se numără şi iaurtul . Bacteria răspunzătoare de acest benefi ciu, Lactobacillus reuteri, blochează înmulţirea virusurilor.

Ingrediente

1 pachet aluat-foitaj 300 g iaurt 200 ml frişcă 100 g ciocolată albă 10 g gelatină 1 esenţă rom 100 g unt topit

Mod de preparare

Înmoi gelatina în câteva linguri de apă rece, apoi o încălzeşti pe baie de aburi. Dezgheţi aluatul, îl ungi cu untul şi îl coci în cuptorul încins şi îl laşi deoparte. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi 100 ml de frişcă, amesteci până se omogenizează şi dai deoparte, pui gelatina şi o ţii la rece. Baţi frişca rămasă, apoi o încorporezi, împreună cu iaurtul, în crema rece. Adaugi romul, amestecând continuu.Aşezi un strat de foi, apoi pui crema şi o netezeşti şi adaugi celelalte foi coapte. O dai la rece şi o serveşti a doua zi.