Pui Adobo, reţeta filipineză tradiţională

pui adobo reteta fara gluten jpeg

Aceste ciocănele de pui sunt scăldate în oţet şi sos de soia, iar gustul mâncării este dat şi de cantitatea mare de usturoi. Pe măsură ce se face această mâncare, bucătăria ta va fi cuprinsă de o mulţime de arome care îţi vor lăsa gura apă. În plus, reţeta este fără gluten, aşa că persoanele care au boala celiacă pot consuma o porţie de ciocănele de pui fără nicio grijă.

Pui Adobo - Ingrediente

8 ciocănele de pui, cu os 80 ml sos de soia cu un conţinut redus de sodiu (foloseşte un sos de soia fără gluten) 80 ml oţet de mere 1 căpăţână mică de usturoi (căţeii să fie zdrobiţi) 6 boabe de piper măcinate 4 foi de dafin 1 ardei iute verde, tocat, opţional garnitură de orez, opţional

Pui Adobo - Mod de preparare

Marinezi ciocănelele de pui în oţet, sos de soia, usturoi zdrobit, ardei iute tocat şi piper, cel puţin 1 oră. Este ideal dacă laşi carnea peste noapte la marinat.

Pui ciocănelele într-o cratiţă antiaderentă, torni 120 ml de apă, adaugi foile de dafin, marinata şi fierbi ingredientele la foc mediu spre mic. Acoperi vasul şi ţii pe foc aproximativ 45 de minute, până când carnea este moale şi se străpunge uşor cu furculiţa.

image

Dai capacul la o parte şi mai ţii pe foc încă 15 minute, până când scade sosul. Îndepărtezi foile de dafin şi serveşti o porţie de ciocănele cu garnitură de orez, dacă doreşti.

Sursa: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com

Pulpe de pui cu cartofi la tavă, reţeta lui Jamie Oliver

Pulpe de pui cu cartofi la tavă, reţeta lui Jamie Oliver

Pui la tigaie cu lămâie – Reţeta fără gluten

Pui la tigaie cu lămâie – Reţeta fără gluten

Pui cu fasole şi roşii

Pui cu fasole şi roşii