Salată de cârnaţi de pui cu cartofi (colesterol)

salata de carnati de pui cu cartofi jpeg

Este o salată foarte săţioasă, cu multe arome şi gusturi, foarte potrivită pentru cei care au grijă la nivelul colesterolului.

Ingrediente (4 porţii)

500 g cartofi mici 4 căni frunze spanac 400 g cârnaţi de pui prefierţi sau fierţi, tăiaţi în bucăţi 1/3 cană oţet 1 lingură sirop de arţar 1 lingură muştar 1 lingură ulei de măsline piper, după gust

Mod de preparare

Pui la fiert apă cu sare într-o cratiţă împerună cu cartofii întregi. Apoi, îi scoţi, îi scurgi, îi laşi un pic să se răcească şi îi tai bucăţi. Într-un vas mare, pui cartofii şi spanacul şi acoperi cu o folie sau un prosop pentru a păstra cald.

Rumeneşti cârnaţii într-o tigaie, la foc mediu, amestecând mereu, până se pătrund, cam 5 minute. Îi adaugi peste spanac şi cartofi. Dai tigaia la o parte, şi pui oţetul, siropul de araţar şi muştarul. Treptat încorporezi şi uleiul. Torni dressingul peste salată şi amesteci până se înmoaie frunzele de spanac. Asezonezi cu piper.

foto: leftoversforlunch.wordpress.com