Smochine coapte, cu iaurt şi miere (sănătatea creierului)

smochine coapte cu iaurt si miere jpeg

Te preocupă sănătatea creierului? Vrei să ai o minte ascuţită? Atunci pune pe masă acest preparat, după o reţetă simplă şi sănătoasă. Ingredientele care luptă pentru sănătatea creierului tău sunt iaurtul, scorţişoara şi smochinele. Acestea din urmă reprezintă o gustare săracă în calorii, dar bogată în substanţe nutritive esenţiale. Fiecare smochină mare conţine 47 de calorii, dar îţi aduce 2 grame de fibre.

Smochinele mai au şi alte beneficii, pe lângă faptul că sunt o excelentă sursă de fibre: sunt considerate alimente ideale pentru creier, deoarece conţin vitamine şi minerale importante pentru buna funcţionare a creierului. Consumând smochine, îţi vei hrăni creierul, oferindu-i o excelentă sursă de potasiu.

Şi, aşa cum spun specialiştii, fiecare celulă din creierul tău are nevoie de potasiu pentru a funcţiona la parametri optimi. Fără potasiu, celulele nu pot produce mici semnale electrice, pe care centri nervoşi le folosesc pentru a comunica. Aşa că poţi încerca reţeta de mai jos.

Smochine coapte cu iaurt şi miere – Ingrediente

3 linguri de miere 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă scorţişoară măcinată 1 praf de sare 9 smochine proaspete, tăiate în 4 625 g iaurt grecesc simplu

Smochine coapte cu iaurt şi miere – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă şi o tapetezi cu hârtie de copt sau folie de aluminiu.

Într-un bol mic, combini 1ingură de miere şi esenţa de vanilie, adaugi smochinele şi amesteci uşor, cât să se acopere fructele. Aranjezi smochinele în tava de copt, cu partea tăiată în sus. Presari scorţişoară şi sare, după gust.

Dai tava la cuptorul încins, aproximativ 10 minute, până când smochinele încep să se coacă. Le scoţi şi le laşi să se răcească bine.

Combini restul de miere cu iaurtul. Împarţi această compoziţie în 4 boluri şi aşezi smochinele coapte în fiecare bol. Serveşti imediat această gustare sănătoasă.

Sursa: healthyeating.sfgate.com

Plăcintă cu smochine

Plăcintă cu smochine

Tort cu smochine

Tort cu smochine

Gem de smochine

Gem de smochine

Tort cu miere şi smochine

Tort cu miere şi smochine

Smochine cu brânză la cuptor 

Smochine cu brânză la cuptor