Va fi cu siguranţă unul dintre cele mai bune feluri de mâncare pe care le-ai încercat vreodată. Şi nici măcar nu vei observa că nu conţine carne!

De ce ai nevoie pentru rulouri de vinete în sos de roşii

Pentru sos

1.5 kg roşii

2 linguri ulei

4 căţei de usturoi

1 praf de sare

piper

busuioc proaspăt

pudră de ardei iute, opţional

Pentru rulouri

3 vinete

250 g brânză proaspătă de vaci

1 lingură seminţe de pin

1 lingură pesmet

sare

piper

ulei

Cum se prepară rulourile de vinete în sos de roşii

Pentru sos, încingi uleiul şi căleşti căţeii de usturoi curăţaţi. Când uleiul este aromat şi căţeii s-au înmuiat, adaugi roşiile descojite şi tocate. Laşi să fiarbă la foc mic, amestecând la fiecare 10-15 minute, până când se îngroaşă sosul. Când este aproape gata, pui frunze de busuioc şi condimentezi după gust.

Pentru rulouri, dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Tai capetele la vinete şi le tai felii pe lung. Ai grijă ca feliile să fie egale ca grosime. Le ungi cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper şi le aşezi în tavă. Când s-au rumenit pe o parte le întorci şi le laşi până se înmoaie.

Pui câte o lingură de brânză la un capăt al feliei şi rulezi. Le ungi din nou cu ulei, presari pesmetul şi le aşezi pe un grătar încins pentru 3-4 minute. Le serveşti alături de sosul de roşii şi seminţe de pin prăjite.

Sursa foto http://www.lazycatkitchen.com

Loading...