Supă de roşii cu paste şi pătrunjel

2 shutterstock 436650934 jpg jpeg

Ştiai că pătrunjelul, consumat proaspăt sau sub formă de suc, infuzie sau decoct, tratează mai multe afecţiuni? Bogată în fier, această plantă aromatică previne şi combate anemia în mod eficient. Totodată, pătrunjelul este calmant al sistemului nervos şi scade colesterolul. Frunzele de pătrunjel zdrobite şi puse pe gingii au efect calmant când apar durerile de dinţi.

Ingrediente

  • 750 g roşii din conservă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei roşu mic
  • 1 l supă de legume
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 180 g de paste scurte fără ou
  • sare
  • piper

Încălzeşti uleiul într-un vas şi adaugi ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit şi ardeiul tocat. Laşi la foc potrivit până observi că s-au înmuiat ingredientele şi adaugi roşiile tocate. După 10 minute torni supa de legume, adaugi zahărul şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

Laşi să fiarbă, sub capac, timp de 15 minute, adăugând apoi pătrunjelul. Pui conţinutul în blender până se omogenizeză.

Între timp, fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, le scurgi şi le adaugi în supă.

Pui din nou oala pe aragaz, la foc mediu, şi mai laşi să dea într-un clocot. Ornezi cu pătrunjel.

FOTO: SHUTTERSTOCK