Tartă cu mere, săracă în potasiu

tarta cu mere shutterstock 61211842 (1) jpeg

Această reţetă este săracă în potasiu, foarte bună pentru cei care fac dializă. Acumulat în cantităţi mari în organism, potasiul pune în pericol viaţa bolnavului.

Ingrediente

1 foaie de aluat de plăcintă 5-6 mere, curăţate de coajă, cotor şi seminţe şi tăiate în bucăţi 1/2 cană zahăr 3/4 linguriţă scorţişoară Pentru crusta fărâmicioasă

1/3 cană zahăr

3/4 cană făină

6 linguri unt

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune merele în aluatul întins într-o tavă rotundă. Amestecă jumătate de cană de zahăr cu scorţişoara şi presară peste mere.

Apoi, amestecă zahărul rămas cu făina şi cu untul tare. Frământă bine până obţii compoziţie fărâmicioasă. Pune-o peste mere.

Bagă tava în cuptor până când se înmoaie merele, iar strateul de deasupra a devenit arămiu. Cam 40 de minute.