Chec zebră

chec zebra 1 jpeg

Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de chec-zebră, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 20'/1 chec

Ingrediente:

320 g făină

200 g unt

160 g smântână

260 g zahăr

6 ouă

8 g praf de copt

50 g cacao pudră

Pentru glazură

1 albuş

150 g zahăr pudră

2 linguriţe zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Baţi untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle şi continui să mixezi. Pui smântâna şi baţi până obţii o compoziţie omogenă. Adaugi făina cernută cu praful de copt.

Împarţi aluatul în două părţi egale. Într-una pui pudra de cacao. Pregăteşti o tavă de chec din silicon. Torni câte o lingură din fiecare aluat, alternând, până termini toată compoziţia. Coci checul 45-50 de minute la 180 °C.

Pentru glazură, freci albuşul folosind o lingură de lemn. Adaugi treptat zahărul pudră. Când obţii o cremă consistentă şi groasă, pui zeama de lămâie. Torni glazura peste checul răcit pe care-l dai la frigider 2-3 ore.

FOTO: Profimedia