Ai făcut dulceaţă de afine? O poţi servi ca atare, ca umplutură în clătite sau în prăjituri. Noi ti-am pregatit pentru astazi tarta cu dulceata de afine.

Ingrediente

400 g cremă de brânză de vaci
½ kg biscuiţi sfărâmicioşi
2 linguri cu unt
2 linguri cu zahăr
1 ceaşcă plus
2 linguri zahăr
2 linguri făină
½ baton de vanilie
sare
4 gălbenuşuri amestecate
1 ceaşcă smântână
4 albuşuri bătute spumă
un borcan dulceaţă de afine

Mod de preparare

Se fărâmiţează biscuiţii şi se amestecă cu două linguri de unt şi două linguri cu zahăr. Crema de brânză (la temperatura camerei) se amestecă foarte bine cu una sau două linguri de zahăr, după gust. La final se adaugă făina, un praf de sare şi vanilia mărunt tocată.

Se amestecă cele patru gălbenuşuri şi se toarnă smântâna peste ele. La final se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă numai de jos în sus. Biscuiţii se aranjează pe fundul unei tăvi, deasupra se toarnă aluatul cu brânză şi se dă tarta la cuptor pentru 45 de minute.

După ce s-a copt tarta, se lasă să se răcească în tavă, se porţionează şi se aduce la masă cu dulceaţă de afine.

Papanasi bucovineni

Prajitura Veronica

Prajitura cu mere si mac

sursa foto: shutterstock

Loading...
Evaluează articolul