În ciuda mărimii lor, seminţele de susan, sub formă de ulei, te protejează de boli cauzate de creşterea tensiunii arteriale sau a nivelului de colesterol.

Ţine sub control tensiunea arterială

Consumul frecvent de ulei de susan normalizează tensiunea arterială. Potrivit unui studiu, s-a observat o îmbunătăţire a stării hipertensivilor care au introdus în dietă ulei de susan. După numai 45 de zile, au reuşit şi să slăbească, ajungând la un indice de masă corporală mai mic, să-şi reducă nivelul trigliceridelor şi să crească aportul de vitamine A, C şi E.

Atenţie!

Uleiul obţinut din seminţe de susan prăjite are culoare brună şi nu este folosit la gătit, ci doar pentru a da un gust deosebit mâncărurilor sau salatelor. Se adaugă la finalul preparării, spre deosebire de uleiul de seminţe de susan crude care are un punct de ardere ridicat (peste 230°C) şi poate fi pus în loc de ulei de floarea-soarelui la omlete sau preparate cu carne.

Află ce beneficii mai are uleiul de susan pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul