3 motive să foloseşti mai des ulei de seminţe de susan

ulei de susan jpeg

În ciuda mărimii lor, seminţele de susan, sub formă de ulei, te protejează de boli cauzate de creşterea tensiunii arteriale sau a nivelului de colesterol.

Ţine sub control tensiunea arterială

Consumul frecvent de ulei de susan normalizează tensiunea arterială. Potrivit unui studiu, s-a observat o îmbunătăţire a stării hipertensivilor care au introdus în dietă ulei de susan. După numai 45 de zile, au reuşit şi să slăbească, ajungând la un indice de masă corporală mai mic, să-şi reducă nivelul trigliceridelor şi să crească aportul de vitamine A, C şi E.

Atenţie!

Uleiul obţinut din seminţe de susan prăjite are culoare brună şi nu este folosit la gătit, ci doar pentru a da un gust deosebit mâncărurilor sau salatelor. Se adaugă la finalul preparării, spre deosebire de uleiul de seminţe de susan crude care are un punct de ardere ridicat (peste 230°C) şi poate fi pus în loc de ulei de floarea-soarelui la omlete sau preparate cu carne.

Află ce beneficii mai are uleiul de susan pe clicksanatate.ro

Află ce beneficii mai are uleiul de susan pe clicksanatate.ro