4 echipamente nelipsite din bucatariile profesionale in care se gateste mancare asiatica

1 bucatarii profesionale 2 jpg jpeg

Mancarea asiatica, fie ca vorbim despre cea cu specific chinezesc, vietnamez sau japonez, este una dintre cele mai apreciate in intreaga lume, dar si in Romania, din mai multe motive. In primul rand, este foarte gustoasa, condimentele si combinatiile de arome fiind, cel putin pentru occidentali, deosebit de exotice.

In al doilea rand, este considerata mai sanatoasa, intrucat nu este nici pe departe la fel de grasa precum preparatele noastre traditionale. Nu in ultimul rand, se poate manca rapid, este hranitoare, iar servirea este pe masura alimentelor, fie si daca vorbim numai despre celebrele betisoare atat de dificil de manuit.

Totusi, pe cat de savuroasa este mancarea asiatica, pe atat de greu de pregatit. Sau, mai bine spus, este nevoie de multa migala, pricepere si, nu in ultimul rand, de echipamente de bucatarie profesionala dedicate pentru a obtine rezultate "ca in Shanghai, Tokyo sau Ho Chi Minh".

Tocmai de aceea, in articolul de fata, va aratam oferta Fresco, furnizor care sustine geniul in unitatile de alimentatie publica din Romania inca din anul 1992, privind echipamentele de bucatarie asiatica. Mai exact, va vom prezenta patru produse provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel international, avand astfel garantia calitatii, fiabilitatii, a unei durate indelungate de viata, dar si a unui consum relativ redus de energie electrica.

Fresco

Arzator pentru vase mari, pe gaz - pret 2.134 de lei

Respectivul aparat, nelipsit din acele bucatarii profesionale in care se gateste asiatic, provine din oferta platformei internationale Virtus Group GmbH, are dimensiuni nete de 50 x 50 x 47,5 centimetri si o greutate de 23 de kilograme si genereaza o putere de 13 kW gaz. Cu ajutorul sau, se poate gati in vase de mari dimensiuni, intr-un timp relativ redus;

bucatarii profesionale

Masina de gatit pentru wok, pe gaz, cu 1 polita si 2 arzatoare - pret 7.354 de lei

Bucatariile profesionale asiatice care se respecta includ cel putin o masina de gatit pentru wok. Cea de fata are dimensiunile de 90 x 60 x 85 de centimetri, o greutate de 80 de kilograme si este dotata cu doua arzatoare de 13 kW fiecare, suficient de puternice pentru a asigura un timp scurt de gatire;

Cuptor Tandoori - pret 7.688 de lei

Nelipsit trebuie sa fie si un cuptor Tandoori, folosit atat pentru gatit, cat si pentru copt. Folosit predominant in Asia Centrala, de Sud si de Vest, dar si in Caucazul de Sud (Georgia, Armenia si Azerbaijan), acest tip de cuptor se remarca prin forma sa deosebita si temperaturile extrem de ridicate pe care le genereaza, oferind preparatelor o savoare deosebita. Dimensiuni: 71 x 76 x 94 de centimetri, 250 de kilograme;

Plita Teppanyaki pe gaz, pe dulap inchis, cu 2 zone - pret 18.192 de lei

Nu in ultimul rand, in bucatariile profesionale care se respecta, ar trebui sa existe si o plita Teppanyaki, pentru preparate asiatice de cea mai buna calitate. Aceasta este dotata cu un dulap inchis, are dimensiunile de 120 x 77 x 85 de centimetri, o greutate neta de 190 de kilograme si genereaza temperaturi de lucru de la 50 la 250 de grade Celsius. Suprafata efectiva de gatit este de 91 x 52,5 centimetri.

bucatarii profesionale jpg jpeg