Reîncălzirea mâncărurilor este un obicei comun care te poate costa sănătatea, mai ales dacă foloseşti o temperatură ridicată. Cele mai periculoase sunt preparatele care n-au fost gătite complet sau corect de la început şi sunt puse pe foc din nou.

Cartofii

Dacă eşti nevoit să reîncălzeşti garnitura de cartofii, cel mai bine ar fi să n-o faci. Zdrobeşte cartofii sau pune-i ca atare într-o salată rece. Odată reîncălziţi, dezvoltă spori care-ţi pot provoca discomfort digestiv.

Ţelina

Adăugată în salate şi supe, ţelina aduce un plus de aromă şi savoare. Ideal ar fi să fie consumată la puţin timp după ce este adăugată în preparatele calde. Aceasta legumă conţine nitraţi, iar la temperaturi ridicate, duce la apariţia unor substanţe care-ţi afectează sănătatea. De fapt, dacă este prezentă într-o cantitate mai mare, după reîncălzire, formează nitriţi, substanţe care sporesc riscul de cancer.

Află ce alte alimente nu trebuie reîncălzite pe clicksănătate.ro.

Loading...
Evaluează articolul