Varza aduce o serie de beneficii întregului organism datorită conţinutului său bogat de elemente nutritive, printre care se numără calciu, potasiu, vitaminele C, E, K, sulf şi Magneziu. De asemenea, aceasta este şi o sursă bună de fibre. Iată de ce ar trebui să o consumi mai des!

1. Te ajută să ai o digestie sănătoasă

Deficienţa de fibre este una dintre cauzele principale ale multor afecţiuni, precum constipaţia, ulcerul stomacal, durerile de cap, indigestia, îmbătrânirea prematură sau pierderea apetitului. Datorită conţinutului ridicat de fibre, varza ajută corpul să reţină apă, menţinând astfel volumul alimentelor aflate în stomac şi îmbunătăţind digestia.

2. Pentru o vedere mai bună

Varza este o sursă bună de beta-caroten, cea roşie având un conţinut de 10 ori mai mare decât cea verde. Beta-carotenul joaca un rol extrem de important în organism, deoarece odată ajunsă în corp se transformă în vitamina A. Totodată, proprietăţile antioxidante ale vitaminei A îmbunătăţesc vederea, în special pe timpul nopţii şi protejează ţesutul ocular împotriva radicalilor liberi.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...