Răceala este o boală comună, de origine virală, şi antrenează binecunoscutele simptome: nas înfundat, tuse, dureri de cap. Poţi răci atât iarna, cât şi vara, leacurile din natură fiindu-ţi de folos în toate situaţiile.

Această afecţiune poate fi cauzată de circa 200 de virusuri diferite. De multe ori, răceala de vară poate fi provocată de alt tip de virus decât cel care te îmbolnăveşte pe timpul iernii. Simptomele răcelii apărute vara sunt următoarele: nasul înfundat, febra, inflamarea gâtului, durerile de cap şi de articulaţii, strănutul, tusea.

Echinacea, leacul la îndemână

Echinacea este o plantă care se recomandă de multe ori în prevenţia şi tratarea răcelilor. Are acţiune de stimulare a sistemului imunitar, luptă împotriva virusurilor şi inhibă înmulţirea lor, combate bacteriile. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi strecoară. Bea zilnic 2-3 căni cu lichid la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Întreabă fitoterapeutul înainte să utilizezi acest leac, dacă suferi de o boală autoimună sau dacă eşti alergică.

Foloseşte descongestionante naturale

Pentru desfundarea nasului, adaugă în alimentele tale usturoi sau boia iute. Nu ocoli hreanul ras, pentru că are un puternic efect antibacterian şi antiinflamator. Contribuie la eliminarea secreţiilor din plămâni şi combate tusea. Pentru a-ţi desfunda nasul, pune 2 linguriţe de hrean ras pe un tifon sau pânză. Înfăşoară bine materialul, apoi aplică pe frunte sau sub nas. Pe lângă descongestionarea nasului, acest remediu va ajuta la curăţarea căile respiratorii.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...