Fierul este esenţial pentru a avea o stare bună de sănătate, fiind o componentă importantă a hemoglobinei, de folos în oxigenarea organismului. Deficienţele de fier sunt o problemă destul de întâlnită, având drept simptome pierderea părului, ameţeala, slăbiciunea fizică. Alimentele pe care le consumi pot avea o influenţă pozitivă, ajutându-te să absorbi mai uşor fierul. 

Spanacul

Frunzele verzi abundă în general în elemente nutritive şi antioxidanţi, dar spanacul este regele salatelor. Acesta conţine mai mult fier decât carnea de vită, având 3 mg de fier la o cantitate de 85 de grame, 17% din necesarul zilnic recomandat.

Lintea

Boabele de linte sunt o sursă excelentă de fier. Pe lângă gustul lor bun şi calităţile nutritive excepţionale, acestea sunt recomandate în special vegetarienilor şi persoanelor care ţin post. Pot fi adăugate în salate sau consumate în supe şi diverse preparate. O cantitate de 250g de linte conţine 7 mg de fier.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...