Alimente bogate în potasiu care nu trebuie să lipsească din meniu

cartofi jpeg

Alimentele bogate în potasiu sunt o parte esenţială a oricărui regim alimentar echilibrat: mineralele ajută la reglarea nivelului de fluide din corp, la detoxifiere şi la funcţionarea corectă a sistemului nervos. Deficitul de potasiu poate provoca oboseală, insomnie, depresie, slăbiciune musculară şi probleme cardiovasculare. Atenţie însă! Persoanele cu probleme renale ar trebui sa evite consumul de alimente bogate în potasiu. Adulţii sănătoşi, în schimb, ar trebui să aibă un aport de aproximativ 4.700 de miligrame pe zi.

Fie că sunt roşii, albi sau dulci, cartofii sunt o importantă sursă de potasiu; aproximativ 900 mg într-un singur cartof mediu. Aceşti carbohidraţi populari sunt, de asemenea, sursă de vitamina C, vitamina B6, fier şi fibre (prezente mai ales în coajă). Evită totuşi cartofii prăjiţi. Coacerea cartofilor în coajă este, fără îndoială, una dintre cele mai sănatoase modalităţi de a-i găti, dar mănâncă-i ca atare, fără adaos de grăsimi, cum ar fi smântâna şi brânza topită.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro