Dacă vrei să combaţi retenţia de lichide şi să detoxifici organismul, include în dietă alimentele care au efect diuretic. Produsele diuretice conţin cantităţi mari de vitamine şi minerale şi au proprietăţi nutritive care echilibrează nivelul de lichide şi de electroliţi din organism.

Datorită conţinutului ridicat de apă şi minerale, aceste alimente elimină excesul de sodiu din corp prin urină. Mâncându-le, nu numai că vei îmbunătăţi funcţia rinichiilor, ci vei curăţa tractul urinar. În plus, alimentele diuretice sunt excelente pentru pierderea în greutate, deoarece stimulează procesele de eliminare a deşeurilor din organism, accelerând metabolismul.

Alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă sunt:

Pepene roşu

Pepenele roşu este diureticul natural care conţine substanţe nutritive esenţiale. Acestea previn şi tratează diferite tipuri de afecţiuni, retenţia de lichide fiind cea mai frecvent combătută. Datorită conţinutului ridicat de apă, potasiu, magneziu şi al numărului mic de calorii, pepenele roşu nu trebuie să lipsească din alimentaţie vara.

Roşie

Roşiile sunt surse importante de substanţe nutritive care combat retenţia de lichide, conţin 90% apă şi cantităţi mari de minerale esenţiale care ajută la echilibrarea nivelurilor de electroliţi. Prin consumul regulat, vei menţine rinichii sănătoşi şi vei proteja inima de afecţiuni, precum hipertensiune arterială sau colesterol mărit. Roşia nu trebuie să lipsească de la nicio masă.

Loading...