Mâncare de vită cu măsline
21 februarie 2019
Rețete cu carne
Dacă adaugi vin roşu şi sos de roşiii atunci mâncarea de vită cu măsline poate fi un preparat corsican, bun de să te lingi pe degete. ;
- Porții: 5
- Timp total: 1h30
- Pregătire: 20 min
- Gătire: 1h10
- Categorie: fel principal
Ingrediente
1 kg carne de vită, cât mai fragedă
2 cepe
200 g suc de roşii
Vezi și:
200 g roşii descojite
200 g ciuperci
100 g măsline, fără sâmburi
500 ml vin roşu
sare
piper
2 linguri ulei
250 ml apă
Mod de preparare
Căleşti în ulei ceapa tocată, iar când devine aurie pui carnea tăiată cubuleţe. Laşi până se rumeneşte pe toate părţile, după care adaugi roşiile şi sucul de roşii, ţii să clocotească câteva minute şi torni vinul şi apa, asezonezi cu sare şi piper după gust şi acoperi cratiţa cu un capac. Când furculiţa începe să intre cu uşurinţă în carne adaugi ciupercile feliate şi măslinele. Mai laşi să fiarbă câteva minute şi stingi focul.