Orez cu vită şi broccoli
Pentru o cină sănătoasă din timpul săptămânii, care să conţină şi proteină animală şi fibre şi vitamine - iată o reţetă în stil asiatic de orez cu vită şi broccoli.
zahă
carne de vită slabă
broccoli, ruptă bucheţele
700-800 g orez
Pentru sos, combini usturoiul, ghimbirul, zahărul, sosul de soia şi zeama de lămâie, asezonezi cu piper şî îl dai deoparte.
Pui carnea la prăjit într-o tigaie cu ulei încins, întorcând-o pe ambele părţi, până se pătrunde, circa 3 minute. O transferi într-un vas şi o asezonezi cu sare şi piper.
Reduci flacăra, torni sosul în tigaie şi adaugi bucheţelele de broccoli. Potriveşti gustul cu sare şi piper şi laşi să fiarbă câteva minute.
Între timp, tai friptura în felii de 1 cm. Împarţi orezul în câteva boluri, apoi adaugi bucăţile de carne. Când broccoliul s-a făcut, îl serveşti alături de friptură. Torni sosul atât peste friptură, cât şi peste broccoli. Ornezi cu felii de ceapă şi seminţe albe şi negre.
Sursa: https://www.delish.com/