Vrăbioară de vita împănată

profimedia friptura vita jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!

Dificultate medie/Preparare: 1 h/4-5 porţii

Ingrediente:

1 kg vrăbioară de vită

4 linguri ulei

6 căţei usturoi

3 linguri sos de soia

8 linguri vin roşu

sare

piper

2 fire cimbru

câteva frunze de rozmarin

200 g bacon

300 g slănină congelată

piure de cartofi

Mod de preparare:

Slănina o tai fâşii subţiri şi lungi. Iei bucata de carne de vită, o aşezi pe un tocător şi, cu un cuţit lung şi îngust, faci câteva găuri în ea şi bagi fâşiile de slănină. Prepari o marinată din ulei, usturoiul zdrobit, sosul de soia, vinul, cimbrul, rozmarinul, sare şi piper, după gust. Torni amestecul peste carne şi o dai la frigider 24 de ore.

A doua zi, o scoţi din frigider, o scurgi de marinată şi o frigi în tigaie, la foc iute, pe ambele părţi, apoi aşezi vrăbioara într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi torni din marinată peste ea. Adaugi baconul tăiat cubuleţe, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi carnea în cuptor încă 10 minute.

Serveşti vrăbioara cu sos şi, dacă vrei, cu piure de cartofi.

FOTO: Profimedia