Friptură de vită aromată

profimedia vita jpeg

Pregăteşte această friptură de vită apetisantă şi vei avea un preparat delicios pentru o seară de iarnă petrecută în familie.

Friptură de vită aromată

Pregăteşte această friptură de vită apetisantă şi vei avea un preparat delicios pentru o seară de iarnă petrecută în familie.

Dificultate medie/Preparare: 1 h 30'/6 porţii

Ingrediente:

1 kg muşchi de vită

4 linguri ulei

1 lingură piper asortat

1 linguriţă sare

Pentru salata de hrean

200 g hrean ras

ulei de măsline

sare, piper

oţet

Pentru salata de castraveţi

3 castraveţi

1 lingură zeamă de lămâie

200 g iaurt

1 lingură ulei de măsline

2 căţei de usturoi

sare

Friptură de vită aromată

Mod de preparare:

Cureţi carnea de orice urmă de pieliţă, o ungi cu ulei şi o condimentezi cu sare şi piper, după gust. O laşi pe masă aproximativ 30 de minute, apoi o prăjeşti pe toate părţile într-o tigaie cu ulei.

Încingi cuptorul la 200 °C. Transferi carnea într-o tavă, torni uleiul din tigaie peste ea şi o dai la cuptor. Scazi temperatura la 180 °C şi laşi carnea la copt 20 de minute. Scoţi friptura, o înveleşti în folie de aluminiu şi o laşi la odihnit alte 20 de minute.

Între timp, pregăteşti garnitura. Amesteci hreanul cu ulei de măsline şi cu oţet, după gust. Presari puţină sare şi puţin piper, apoi amesteci. Pui salata într-un bol.

Pentru salata de castraveţi, cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi-l pui peste castraveţii tăiaţi cubuleţe. Stropeşti cu zeamă de lămâie, ulei, condimentezi cu sare şi adaugi iaurtul. Amesteci salata până se omogenizează şi o aranjezi într-un bol.

Serveşti friptura feliată, alături de salata de castraveţi şi de hrean.

FOTO: Profimedia