Empanadas cu carne de vită

hackfleisch taschen nach mexikanischer art empanadas 65943 jpeg

Empanadas sunt foarte populare în America Latina, iar argentinienii le mănâncă înainte de orice masă festivă. Această reţetă este una mai sănătoase, deoarece empanadas sunt coapte, nu prăjite. Ingrediente: 2 cartofi mari 1 ceapă mare 1 cană de supă de vită sare chimen piper jumătate de kilogram de vită tocată 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lingură de amidon din porumb 1 lingură de apă rece 1 pachet de aluat 1 lingură de ulei

Se combină toată ingredientele, în afară de apă şi amidon, într-o cratiţă care se încinge la foc potrivit. Fierbe toate ingredientele până ce cartoful a devenit fraged. Ia-o de pe foc şi lasă ingredientele să se răcească.

Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade şi aşează 2 foi de aluat într-o tavă. Dă-le la cuptor pentru 10 minute.

Scurge lichidul în care s-au fiert ingredientele şi pune-le într-un robot de bucătărie pentru ca totul să se combine. Combină amidonul şi apa într- cană.

Pune pe fiecare bucăţică de aluat câte o lingură din amestec şi lipeşte marginile cu amestecul din amidon şi apă ca să le sigilezi, formând un triunghi.

Dă-le la cuptor până devin aurii şi apoi serveşte-le calde.

Sursa: myrecipes.com

myrecipes.com