Ardei umpluţi cu ton
Ardeiul gras este o legumă care se remarcă datorită unei concentraţii semnificative de antioxidanţi. Pentru această reţetă, puteţi umple ardeii graşi roşii cu un amestec cu ton în ulei de măsline pentru o masă sănătoasă, bogată în proteine şi omega 3. Iată de ce ai nevoie pentru acest preparat!
Ingrediente
- ardei gras roşu
- ton bucăţi în ulei de măsline sau în suc propriu (după preferinţe), (85 g).
- o ceapă
- Sare şi piper după gust.
- Brânză mozzarella uşoară (50g)
*cantităţile sunt pentru fiecare ardei în parte
Mod de preparare:
Pentru început, spălaţi ardeii şi preîncălziţi cuptorul la 180ºC. Odată cuptorul încins, puneţi ardeiul gras pe o foaie de copt şi lăsaţi-l la copt aproximativ 15-20 de minute.
Între timp, pregăteşte restul ingredientelor. Începeţi prin a toca ceapa în bucăţi mici. Amestecaţi cu tonul şi adăugaţi puţină sare şi piper după gust.
Când ardeiul este gata, lăsaţi-l să se răcească uşor, apoi îndepărtaţi pielea înnegrită. Acum, deschideţi ardeiul în partea de sus, scoateţi seminţele din interior şi umpleţi-l cu amestecul de ton şi ceapă.
La final, presăraţi puţină brânză mozzarella deasupra şi puneţi înapoi la cuptor pentru 2 sau 3 minute.
Poftă bună!