Biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac
Ai poftă de "ronţăit ceva" făcut în casă, sănătos şi săţios? Ce zici de nişte biscuiţi preparaţi cu parmezan şi seminţe, numai buni pentru o gustare între mese. Încearcă reţeta de biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac!
Ingrediente pentru biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac
- 250 g făină
- 125 g unt
- 75 g parmezan ras
- 1 ou
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 lingură seminţe de susan
- sare
Mod de preparare biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac
Amestecă într-un castron oul bătut bine, sarea, seminţele, parmezanul ras şi untul topit în prealabil. Adaugă apoi făina şi amestecă bine până când obţii un aluat gros, de frământat.
Când are o consistenţă netedă, fără cocoloaşe, pune-l la frigider, acoperit, pentru 30 de minute.
După ce s-a răcit bine, scoate blatul si întinde-l cu făcăleţul, nu înainte de presăra puţină făină. Foaia trebuie să fie subţire, de aproximativ jumătate de centimetru. Folosiţi forme pentru a decupa biscuiţii sau pur şi simplu un pahar, pentru a-i obţine rotunzi.
Aşează hârtie de copt pe o tavă şi pune fiecare bucată de aluat. Se bagă la cuptor, la foc mediu sau 180 C timp de maximum 15 minute. Biscuiţii sunt gata atunci când devin aurii.
Se lasă la răcit, apoi se servesc. Poftă bună!