Clătite umplute

1366225684 5978clatite 20umplute jpeg

Ingrediente: Pentru umplutură: 500 g carne tocată, 400 g ciuperci, 1 ardei gras roşu sau verde, 3 roşii, 3 linguri ulei, sare, piper, 100 g caşcaval

Pentru clătite: 3 ouă, 1 pahar apă minerală, 1 pahar făină, ½ ceapă roşie tocată mărunt, 1 legătură mărar, sare, piper

Mod de preparare: Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, căleşti carnea tocată împreună cu ciupercile tocate mărunt şi ardeiul tăiat mărunt. Laşi câteva minute şi adaugi roşiile tăiate cubuleţe mici. Căleşti până scade zeama, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi dai deoparte.

Amesteci cu telul ingredientele pentru clătite şi condimentezi după gust. Trebuie să faci un aluat mai gros. Dacă este nevoie, mai adaugi făină. Coci clătitele într-o tigaie de teflon, unsă cu puţin ulei.

Umpli clătitele, le împătureşti şi le aşezi într-un vas. Razi caşcaval deasupra şi le introduci la cuptor până încep să se rumenească. Le serveşti calde.

de la Dorina Rusu, Galaţi