Dovleac umplut

Ingrediente: 1 dovleac mai mic Hokkaido (cu coaja subţire), 3 felii pâine uscată, 1 bucăţică ghimbir, 3 căţei de usturoi, 500 g carne tocată de vită, 2 linguri ulei, 1 legătură ceapă verde, 2 ouă, 100 g caşcaval ras, sare, piper
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 100 min Dificultate: mică
Speli dovleacul, îl tai pe jumătate, scoţi seminţele şi tai fiecare jumătate în 3-4 felii. Aşezi feliile într-o tavă, torni apă cam de două degete, acoperi cu folie de aluminiu şi coci în cuptorul încins circa 25 de minute. Înmoi pâinea în apă caldă. Cureţi ghimbirul de coajă, îl toci mărunt şi pisezi usturoiul curăţat.
Căleşti 2/3 din carne în uleiul încins. Amesteci carnea călită cu cea crudă, adaugi ouăle, ceapa tocată, pâinea stoarsă, usturoiul şi ghimbirul, caşcava lulras, sare şi piper, după gust. Cu această compoziţie, umpli feliile de dovleac, le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei şi le in troduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.