Hummus oriental, reţetă clasică de post
Hummusul este una dintre cele mai delicioase reţete în perioada postului, asta şi pentru că năutul aduce un aport substanţial de nutrienţi organismului. Fără să-l combini cu nimic, hummusul poate fi servit pe pâine prăjită şi este pur şi simplu savuros.
Ingrediente pentru Hummus oriental
- 500 g năut
- ulei de măsline
- 2 linguri pastă de susan
- 2 lămâi
- 1 usturoi
- patrunjel verde
- boia de ardei iute
- sare
Mod de preparare Hummus oriental
Primul pas este să pui năutul la hidratat, în apă, timp de câteva ore. Ulterior, se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare, în care se adaugă şi un praf de bicarbonat de sodiu. Când este fiert bine, se pasează cu ajutorul unui blender. Adaugă boabele şi câteva linguri de ulei de măsline. Vei obţine o pastă groasă.
Separat, pisează bine usturoiul, adaugă peste zeama de la o lămâie şi 1-2 linguri de ulei de măsline. Adaugă sare după gust. Pune acest amestec peste pasta de năut, amestecă bine şi cu cele 2 linguri de pasta de susan, pune totul într-un castron şi decorează cu boia de ardei şi pătrunjel verde.
Serveşte cu pâine prăjită. Poftă bună!