Merluciu file la grătar

1 merluciu la gratar jpg jpeg

Acest tip de peşte este foarte delicios, hrănitor şi folosit atât în ​​bucătăria occidentală cât şi în cea din America Latină. Merluciul poate fi preparat prăjit, tăiat în bucăţi şi fiert, afumat sau la grătar. Recomandăm să îl faceţi la grătar, căci în acest caz, îi veţi păstra proprietăţile nutritive, precum Omega-3 şi proteine.

  • 2 file de merluciu (500 g)
  • 4 căţei de usturoi, decojiţi (50 g)
  • 2 legături de pătrunjel proaspăt (20 g)
  • 1 lingură de piper negru măcinat (25 g)
  • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin (40 ml)

Prima dată se prepară amestecul de marinat. Pentru aceasta, veţi avea nevoie de o cană cu uleiul de măsline extravirgin. Într-un bol, aşezaţi usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul tocat fin, peste care puneţi uleiul de măsline şi piperul. Adăugaţi sare după gust. Lăsaţi acest amestec timp de 1 oră la rece.

Turnaţi conţinutul amestecului care a stat la rece pe fileuri şi gătiţi-le pe grătar. Se poate folosi un grătar de aragaz.

Poftă bună!