Mini rulouri cu cârnaţi:

2 totally lazy mini 98499 16x9 jpg jpeg

Ne plac la nebunie gustările şi aperitivele în dimensiuni mici numai bune de consumat la o petrecere, picnic sau atunci când nu mai ştim ce să gătim. Foitajul este atât de versatil. Îl poţi folosi la deserturi şi aperitive, dulci, sărate, mic dejun, gustare, cină, îl poţi congela şi refolosi.Practic, nu exista reguli. Singura cerinţă este să pui suflet când îl găteşti şi să le împarţi cu cei dragi.

Ingrediente pentru mini rulouri cu cârnaţi:

500 grame aluat pentru foitaj puţina făină un ou bătut 8 cârnaţi cabanos, olteneşti, etc sare şi piper o mână de cimbru proaspăt

Mod de preparare mini rulouri cu cârnaţi:

Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. presară blatul de lucru cu puţină făină şi aşează foaia de aluat. Împarte-o în  16 dreptunghiuri şi apoi întinde-o puţin cu făcăleţul.

Unge capetele aluatului cu ou bătut, aşează câte o bucată de cârnat şi asezonează cu condimentele, după care securizează apăsând uşor pe margini. În acest moment este recomandat ca mini rulourile să stea la frigider pentru 20 de minute dar nu este primordial.

Pune rulourile într-o tavă şi ungele cu ou bătut şi pune-le în cuptorul preîncălzit pentr 25-30 de minute sau până când acestea devin aurii şi crocante. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească puţin înainte de momentul servirii.