Ruladă săţioasă din cartofi cu ciuperci

rulada jpeg

Dacă vrei să găteşti cartofii într-un fel cu totul special atunci încearcă această reţetă de ruladă săţioasă cu ciuperci. Merge cu salată!

Ingrediente

Pentru ruladă:

700 g cartofi 100 g brânză telemea de capră 2 ouă sare, piper

Pentru umplutură:

1 ceapă mare

300 g carne tocată (piept de pui sau curcan)

300 g ciuperci proaspete

2 linguri ulei

coriandru

oregano

maghiran

busuioc

sare, piper

pesmet pentru decor în ulei

Toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei încins, adaugi carnea tocată şi ciupercile mărunţite. Continui călirea lor până scade bine zeama şi ciupercile sunt bine pătrunse. Condimentezi, după gust, cu ierburi aromate, sare şi piper. Laşi compoziţia să se răcească. Opreşti puţină grăsime ce s-a lăsat de la carne, în care rumeneşti pesmetul.

Separat, cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Scurgi apa, presezi cartofii şi prepari un piure pe care îl amesteci cu telemeaua de capră trecută pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi cele 2 ouă, sare şi piper, după gust.

Aşezi piureul pe planşetă deasupra unei folii de aluminiu, îl nivelezi într-un strat de formă dreptunghiulară, de circa 2 cm grosime, apoi torni umplutura de carne cu ciuperci, în strat uniform pe toată suprafaţa blatului de cartofi.

Rulezi apoi, ajutându-te de folie, aşezi rulada într-o formă de chec, îndepărtezi folia şi acoperi vasul. Dai la cuptor circa 30 de minute. Laşi rulada să se răcească în tavă, apoi o tai felii, o pudrezi cu pesmet tras în tigaie în puţin ulei şi o serveşti cu salată verde, de varză ori cu murături.