Rulou de curcan cu spanac

rulada de curcan jpeg

Folosit în diferite combinaţii, spanacul este ingredientul-minune al acestei luni. Fie că-l preferi în mâncăruri de carne şi de paste, fie doar în salate simple cu puţin ulei de măsline, este un adevărat aliment-medicament. Pentru început, ce zici de o reţetă de rulou de curcan cu spanac? Iată de ce ingrediente ai nevoie că să-l prepari!

Ai nevoie de

600 g piept de curcan 350 g spanac proaspăt 6 feliuţe de mozzarella 3 căţei usturoi 2 ouă 50 g unt 200 ml supă strecurată de legume sare, piper

Speli spanacul, îl toci şi apoi îl căleşti 5 minute într-o tigaie cu unt. Adaugi sare, piper şi usturoi pisat. Laşi umplutura să se răcească bine şi apoi adaugi ouăle bătute spumă. Filetezi pieptul de curcan cât mai subţire, îl netezeşti şi îl asezonezi cu sare şi piper, după gust, apoi îl laşi să se frăgezească 20 de minute în frigider. Scoţi de la rece fileurile de curcan şi le pui pe o suprafaţă plană.

Torni umplutura de spanac, aşezi deasupra feliile de mozzarella şi rulezi pieptul cât mai strâns, prinzi cu scobitori sau îl legi cu sfoară şi apoi îl aşezi într-o tavă încăpătoare, împreună cu supa strecurată de legume. Ungi rulada cu unt, acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câteva locuri şi coci circa 45 de minute.

Ai grijă ca folia să nu atingă preparatul, apoi o îndepărtezi şi mai laşi 15 minute. Tai rulada după ce se răceşte bine, aşezi feliile pe o farfurie şi decorezi după dorinţă.