Rulouri asiatice

1365698938 3141rulouri 20asiatice jpeg

Ingrediente: 1 morcov mic ras, 8-9 creveţi decojiţi şi tocaţi, 200 g carne de porc, 1 ou, 1 ceapă mică tocată fin, 2 linguri ulei, 2 linguriţe ghimbir proaspăt ras, 2 căţei de usturoi, pătrunjel verde, sare, ulei pentru prăjit, foi de plăcintă din făină de orez (din magazinele asiatice) sau foi de plăcintă

Pentru asezonare: sos Hoisin de arahide (gata preparat) sau sos de chilli

Mod de preparare:

Număr porţii: 6

Timp de preparare: 40 min

Dificultate: medie

Sotezi ceapa, morcovul şi ghimbirul în ulei bine încins circa

4 minute, la foc iute, amestecând permanent până se înmoaie.

Adaugi usturoiul zdrobit, creveţii mărunţiţi, carnea de porc tăiată

cubuleţe foarte mici şi continui sotarea până scade zeama şi carnea este bine pătrunsă. Dai compoziţia deoparte de pe foc, pui

puţin pătrunjel verde, sărezi după gust şi o laşi să se răcească.

Dacă foloseşti foi originale din făină de orez, le opăreşti, pe

rând, în apă fiartă, doar atât cât este necesar ca să devină flexibile, le scoţi pe un platou cu spumiera şi le laşi acoperite cu un prosop umed până sunt toate gata. Umpli fiecare foaie cu o lingură de umplutură, apoi împachetezi sub formă de rulou şi ungi capătul foii cu ou bătut ca să se lipească. Procedezi la fel cu toate foile până se epuizează umplutura.

Prăjeşti rulorile în ulei bine încins, având grijă să nu fie

prea multe în tigaie, pentru a se coace şi rumeni cât mai bine. Le

scoţi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime

şi le serveşti cu sos Hoisin de arahide (sau de chilli picant)

alătu