Salată cu pepene roşu si creveţi

1 shrimp watermelon feta salad cl x jpg jpeg

Pepenele roşu este nelipsit pe mesele noastre în fiecare vară..Cu toţii avem amintiri legate de acest fruct atât de răcoritor si uşor. Fie ca sunt din copilărie când nu aveam răbdare ca acesta să fie tăiat în cubuleţe şi alergam împreună cu prietenii si fraţii de aceeaşi vârsta cu câte o felie de pepene roşu în mâna;ca mai apoi să fie folosit în cocktail-uri şi mâncăruri pretenţioase atât de apreciate de adulţi. Indiscutabil, acest fruct este simbolul verii.

Ingrediente pentru salată cu pepene roşu si creveţi:

1 pepene roşu de mărime medie, tăiat în cubuleţe (aprox. 1-1,5 kg) 1pepene galben, tăiat cubuleţe (aprox. 300 g) 1 kg creveţi gătiţi şi decorticaţi 200 g struguri albi, tăiaţi în jumătăţi 1 castravete mare fără seminţe, tăiat în cubuleţe 1 portocală medie secţionată în felii 1 ceapă roşie tocată mărunt 1 ardei roşu iute tocat fin 50 ml suc de lămâie 1 linguriţă ulei de măsline 1/4 linguriţă de chilli

Mod de preparare salată cu pepene roşu şi creveţi:

Combină primele 8 ingrediente într-un bol mare peste care adaugă ingredientele lichide amestecate în prealabil. Asigură-te ca fiecare ingredient să fie acoperit cu dressing. Lasă salata la rece cel puţin 20 de minute înainte de servire.