Salată de pui cu ţelină

Tulpinile de ţelină reduc colesterolul rău şi întăresc sistemul imunitar. Principala vitamină pe care o conţin este vitamina K, cunoscută în principal datorită proprietăţilor ei de coagulare a sângelui, aceasta având un rol important şi în buna funcţionare a sistemului osos şi a celui cardiovascular. Are doar 20 kcal/100 de grame, deci este recomandată în curele de slăbire. Aşadar, ce spui de o salată de delicioasă care să conţină carne de pui şi multă ţelină? Încearcă reţeta şi bucură-te de combinaţia savuroasă de ingrediente.
Ingrediente
- 250 g piept de pui, fără piele şi os
- 4 tije ţelină
- 2 mere acrişoare
- 100 g iaurt cremos
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 50 g miez nucă
- sare, după gust
- piper, după gust Pentru decor
- frunze de ţelină
- 1 lingură miez de nuci măcinat
Mod de preparare
1 Speli pieptul de pui, îl fierbi în apă cu puţină sare, îl laşi la răcit şi îl tai cuburi. Speli tijele de ţelină, îndepărtezi cape - tele, apoi le tai feliuţe. Cureţi un măr de cotor, îl tai cubuleţe, apoi îl stropeşti cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze.
2 Într-un castron mai mare, faci un sos din iaurt, ulei, sare şi piper. Adaugi carnea, ţelina, cubuleţele de măr şi mie - zul de nucă zdrobit, apoi omogenizezi compoziţia.
3 Tai celălalt măr transversal, în felii subţiri. Serveşti sa - lata pe felii de măr, presari puţină nucă şi o decorezi cu frunze de ţelină.
Poftă bună!