La mesele festive sau atunci când vrei să îţi impresionezi invitaţii, poţi alege să pregăteşti un aperitiv simplu cu somon, de efect şi foarte gustos.

De ce ai nevoie pentru a pregăti aperitive cu somon

250 g cremă de brânză

1 ceaşcă de smântână

coaja rasă de la 1 lămâie

sare, după gust

mărar tocat, după gust

3 bucăţi tortilla sau lipii mari

350 g somon afumat

unt

Cum pregăteşti aperitivele cu somon

  Combini într-un bol crema de brânză, smântâna, coaja rasă de lămâie, sare şi mărar. Ungi o lipie cu jumătate din amestec, evitând colţurile, ca şi cum ai contura un pătrat. Aşezi peste cremă jumătate din somon. Ungi o altă lipie cu puţin unt şi o pui peste prima. Continui cu restul de brânză şi peste. Inchizi cu ultima lipie.

Tai marginile şi presezi conţinutul. Acoperi cu o folie şi dai la cuptor 1-2 ore. Scoţi şi tai 6-7 benzi pe lungime, apoi cubuleţe, pentru a obţine aperitivele. Le prinzi pe fiecare cu câte o scobitoare. Serveşti cu extra mărar, dacă doreşti.

Sursa http://www.recipetineats.com

Loading...