Ingrediente:

7 kg ardei graşi de diferite culori
6 kg varză albă
1 kg morcovi
frunze de ţelină
hrean
sare
apă cât cuprinde
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Alegi ardei sănătoşi, de aceeaşi mărime, îi speli, le scoţi cotoarele, le îndepărtezi seminţele şi îi aşezi la scurs pe un prosop absorbant. Separat, cureţi verzele de frunzele exterioare veştejite şi le tai fideluţă cât mai subţire. Freci varza cu sare şi storci deasupra zeamă de lămâie. Cureţi morcovii, îi treci prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu varza.

1366889245.9842ardei-20cu-20varza

Umpli ardeii cu amestecul de varză şi de morcov, îndesând bine um plutura, şi îi aşezi în borcane. Deasupra aşezi un strat de frunze de ţelină şi bucăţi de hrean. Fierbi apă cu sare (câte o lingură de sare la 1 l de apă) şi o torni fierbinte peste ardeii din borcan, cât să i acoperi. Închizi borcanul ermetic şi, după răcire, îl depozitezi într-un loc uscat, bine aerisit şi rece, până în momentul consumării.

Loading...